fr02052016

Motocross VM

Lanseringsdatumet för MXGP2 officiellt

Launch DateHär kommer glädjande nyheter för alla spelfantaster, och motocrossintresserade i synnerhet. Youthstream och Milestone har meddelat att MXGP2 - det Officiella Motocross-datorspelet är planerad för lansering den 31 MARS 2016 på Xbox one, PlayStation4 och Windows PC/ STEAM. Kolla in trailern för spelet här…

Läs mer...

Yamaha förstärker med Valentin Guillod

FGOW2MMQ072Z3OJ1WS8GKemea Yamaha MXGP Team kommer att kliva in i det nya året med ytterligare en MXGP-stjärna i deras förarstab för 2016 års säsong. Det är med stor glädje och förväntan som Yamaha Racing och Kemea har bekräftat att Valentin Guillod kommer att företräda dem i MXGP bakom styret på en Yamaha YZ450F.

Jeffrey Herlings laddar för ännu en säsong med KTM i MX2

12310617 10153426044285000_6633638231749824511_nJeffrey Herlings, MX2-världsmästare 2012 och 2013, kommer att fortsätta racingen tillsammans med KTM i MX2-klassen under 2016-säsongen. Beslutet fattades vid ett möte mellan KTM:s Motorsportansvariga och Jeffrey.

Läs mer...

Stefan Everts ny teamchef för Suzukis fabriksteam i Motocross

2016-evertshighres10Tiofaldige världsmästaren i Motocross, Stefan Everts, har efter ett antal år tillsammans med KTM nu skiftat över till att bli teamchef för Suzukis officiella fabriksteam i motocross. För att fira detta ögonblick har Suzuki producerat en ny film på plats vid Geboers Racing Promotions huvudkontor vid Lommel i Belgien.

Läs mer...

Matiss Karro ansluter till 24MX Honda Racing

IMG 3701_LONG24MX Honda Racing har skrivit kontrakt med Lettlands Matiss Karro. Karro som är 24 år gammal återvänder till MXGP efter ett års frånvaro.

Läs mer...

Inget Motocross-VM i Uddevalla 2016

MXGPstart MXGP_11_S_2015Till följd av ett oväntat avhopp från Uddevalla kommun har BMK Uddevalla tagit beslutet om att göra en paus från VM-motocrossen under 2016.

Läs mer...

Sverige på 13:e plats i Lag-VM i Motocross

oamdl9vurniwgwkbwxo7Efter ett spännande sista finalheat där Filip Bengtsson både hann med att vinna starten och krascha, slutade Sverige på en 13:e plats i Lag-VM i motocross, som genomfördes vid Ernee i Frankrike under helgen. Frankrike vann före USA och med Belgien på tredje plats. 

Läs mer...

Rapport från Motocross-VM i Tjeckien

305K1FMG4JAKSO57WE7LDen hala leran på tjeckiska Loket-baanan resulterade i tajta varvtider och spännande racing för alla utom Yamaha-föraren Romain Febvre som var i en klass för sig under helgen då kan körde till sig en dubbelseger för säkra sin femte MXGP-seger totalt för säsongen. Samtidigt, i MX2, var det Yamahas Valentin Guillod som använde sina unika och kreativa spårval för att landa överst på prispallen för tredje gången i år.

Läs mer...

Antonio Cairoli tar en paus från racingen

tony-cairoliKTM-föraren Antonio Cairoli kommer att ta en paus från racingen för att låta sin senaste skada läka helt.

Läs mer...

Bilder från Motocross-VM i Uddevalla

DSC 0605Förra helgen kördes årets elfte deltävling i Motocross-VM på Glimmingestadion i Uddevalla. Fastbikes.se hade mästerfotografen Jennie Nilsson på plats, som förevigade eventet på bild. Här kan du kolla in ett urval av dessa...

Läs mer...

Höjdpunkter från helgens MGXP och MX2 i Kegums

mxgp12glenn-coldenhoff11Omgång tolv av 2015 års Motocross-VM var ett test på förarnas mångsidighet, där temperamentsfullt väder och skiftande banförhållanden spelade en stor roll för utgången i racen. Dagen var en kamp mot vädrets makter, något som Rockstar Energy Suzuki Europas Glenn Coldenhoff och Monster Energy DRT Kawasakis Max Anstie klarade bäst av alla i sina respektive klasser. Svenske Filip Bengtsson imponerade med en nionde plats totalt. Här kan du kolla in höjdpunkter från racen...

Läs mer...

Motocross och Supercross-legenden Ryan Villopoto slutar

Villopoto Ryan_Pre15_test_RX_0855_001Vinnare av flera AMA Supercross och AMA Pro Motocross-titlar, motocrosslegendaren Ryan Villopoto har meddelat att han avslutar sin racingkarriär.

Läs mer...

Rapport från Motocoss-VM i Uddevalla

9BIPH7TVTAXNMZHLMJQDSolen sken på den imponerande skara av åskådare som översvämmade Glimmingebanan under helgens MXGP i Uddevalla. Yamaha-föraren Romain Febvre och Hondaföraren Tim Gajser vann sin fjärde Grand Prix-seger för säsongen i MXGP respektive MX2.

Läs mer...

Snart dags för Motocross-VM i Uddevalla

4-5juli-744x198Den 5 juli är det dags för årets svenska GP i Motocross-VM på Glimmingestadion i Uddevalla. För dig som har planer att bege dig dit är det hög tid att förboka biljetter. 

Läs mer...

Rapport från Motocross-VM på Maggiora

Febvre1 MXGP_9_I_2015Helgens MXGP i Italien, runda nio av motocross-VM, var en minst sagt lerig tillställning. Skyfall resulterade i översvämmade områden och en minst sagt blöt bana där förarna fick kämpa i lera. Tack och lov slutade det regna strax före att söndagens race skulle dra igång.

Läs mer...

Filip Bengtsson laddar för comeback

403Inget rehab-program, ingen speciell behandling eller ren viljestyrka kan påskynda återhämtningen från en hjärnskakning. Det är en tuff lektion för Sveriges snabbaste motocrossförare Filip Bengtsson som gör sin första kompletta MXGP säsong. 24MX Honda-föraren och hans team har nu beslutat att hoppa över nästa två GP:s snarare än att riskera att äventyra en framgångsrik comeback.

Läs mer...

Höjdpunkter från Motocross-VM i Trentino

107625 Nagl_GPTrentino_R04_2015_82A2452_3888Helgens deltävling i Motocross-VM vid Trentino, Pietramurata, i Italien, kommer definitivt att gå till historien som en av de bästa motocrosstävlingarna någonsin. Stämningen var till synes på topp då Husqvarnaföraren Max Nagl tog sin tredje MXGP-seger för säsongen, medan Hondaföraren Tim Gajser vann sitt livs första GP-seger i MX2. dessutom säkrade svenske Hondaföraren Filip Bengtsson ytterligare tio härliga VM-poäng. Här kan du kolla in höjdpunkter från helgens race.

Läs mer...