09222014Motocross VM

Filip Bengtsson och Christophe Charlier till 24MX Honda

24MXHondaNu när 2014 års MXGP säsong är avslutad, har Davy Dousselaere, Off-Road Manager för Honda Motor Europé, fått tid att dela med sig av vilka nya förare som har skrivit på för tillverkaren. Dessutom får vi en inblick i planerna för nästa år.

Läs mer...

Husqvarna-föraren Dean Ferris på benen

90367 Ferris_12_GPSweden_X6B8658-1Husqvarna Motorcycles har bekräftat att Dean Ferris, som kör för Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing Team är på bättringsvägen. I samband med näst sista omgången av Motocross-VM, i Brasilien bröt Dean höger lårben i det andra racet, och gör sig redo för att återvända till Europa nästa vecka.

Läs mer...

Höjdpunkter från finalen i Motocross-VM

57054949f3Under helgen kördes årets final i Motocross-VM vid Leon i Mexiko. Med italienske KTM-föraren Tony Cairoli redan klar som världsmästare för åttonde gången var det framförallt MX2-klassen det skulle handla om. Och där bjöds publiken på en kamp mellan skadade Jeffery Herlings och dennes teamkollega Jordi Tixier. Här kan du se höjdpunkter från helgens final.

Läs mer...

Höjdpunkter från Motocross-VM i Brasilien

92954 Cairoli_MXGP_2014_R16_RX_5833_1024Som vi rapporterat tidigare säkrade italienske KTM-föraren Tony Cairoli sin åttonde VM-titel efter helgens första race i Brasilien. I MXGP var det tyske Hondaföraren Max Nagl som vann helgens MXGP, före franske Kawasakiföraren Gautier Paulin och med nykrönte världsmästaren Cairoli på tredje plats. I MX2 var det franske Husqvarnaföraren Romain Febvre som fick kliva högst upp på pallen, före franske Kawasakiföraren Dylan Ferrandis och slovenske Hondaföraren Tim Gajser. Här kan du kolla in höjdpunkter från helgens race…

Läs mer...

Tony Cairoli vann sin åttonde VM-titel

92963 Cairoli_MXGP_2014_R16_RX_6485_2456Italienske KTM-föraren Tony Cairoli vann sin åttonde VM-titel i Motocross under helgens deltävling vid Goias i Brasilien. Här kan du läsa mer och se en film från Tonys målgång och firande...

Läs mer...

Starkt svenskt team till Lag-VM i Motocross

3start MXoN_D_2013Den 27-28 september körs Motocross of Nations, Lag-VM i Motocross, på den 1540 meter långa sandbanan vid Kegums, cirka 5 mil öster om Lettlands huvudstad Riga. Det svenska teamet består av förarna Filip Bengtsson i MXGP - Fredrik Noren i Open och Eddie Hjortmarker MX2. Som coach är ingen mindre än VM-erfarne Jonte Engdahl tillsammans med Håkan Olsson. Tillsammans bildar de Sveriges starkaste lag i dessa sammanhang på länge.

Läs mer...

Husqvarna och Tyla Rattray skiljer sig

86495 Rattray_05_GPBulgaria_2014_82A3340_3888Husqvarna Motorcycles har meddelat att samarbetet med MXGP-föraren Tyla Rattray avslutas. Efter en tids diskussioner har man enats om att bryta kontraktet mellan Husqvarnas MXGP-team Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing och Tyla Rattray i förtid.

Läs mer...

Resultat och filmer från Motocross-VM i Belgien

MXGPstart MXGP_15_B_2014Just när du trodde att världsmästerskapet i Motocross inte kunde bli galnare blev det just det, och återigen bevisades det att i motocross kan allt hända. Under helgens MXGP i Belgien, årets femtonde deltävling, som kördes på Lommelbanan och dess bottenlösa sand. Det betydde perfekta förhållanden för brittiske Yamahaföraren i MX2, Max Anstie, som körde till sig sin första förstaplacering i ett MX2-race och dessutom sitt livs första Grand Prix-seger. Dessutom stormade italienske KTM-föraren Antonio Cairoli vidare för att vinna sin nionde GP-seger i MX1 för året.

Läs mer...

Jeffrey Herlings siktar på comeback i Mexiko

Herlings MXGP_15_B_2014Efter helgens MX2-GP står det klart att det blir någon av de två KTM-förarna Jeffrey Herlings eller Jordi Tixier som kommer att vinna mästerskapstiteln för året. Med två GP kvar att köra leder Herlings mästerskapet med sina 594 poäng, före Tixier som kom tvåa i helgens GP och ligger tvåa i mästerskapet på 537 poäng. Nu siktar Herlings, som bröt ena lårbenet i samband med Stefan Everts välgörenhetsevent ”Everts and friends Charity Race” på att vara tillbaka lagom till Mexikos GP för att försöka säkra titeln, här kommenterar han själv…

Läs mer...

Film: Girl Power med Kawasaki

WMX 2014_Loket_Lancelot10_001Tjejernas världsmästerskap i Motocross har definitivt mognat. Under senaste VM-deltävlingen, vid Tjeckiska Loket, säkrade italienska Yamahaföraren Kiara Fontanesi sin tredje VM-titel. Samtidigt är Kawasaki stolta över att ha två av de vinstrikaste förarna i sitt team. Medan franska Livia Lancelot imponerar med sin körskickklighet och goda kondition, visar Meghan Rutledge en härlig kämparanda - satsa hårt, tävla rättvist och för att vinna… Här kan du kolla in filmen "Girl Power" som visar mer av årets säsong i WMX.

Läs mer...

Resultat från Motocross-VM i Tjeckien

KTMfor84 MXGP_14_CZ_2014Det var ett ögonblick många hade väntat på, och när det väl dök upp var det få personer på plats vid Loket i Tjeckien som inte kunde låta bli att le och applådera Yamahaföraren Jeremy Van Horebeek, då han vann säsongens kanske mest välförtjänta tävlingsseger och övergripande Grand Prix-seger. Efter tretton VM-omgångar belönades den unga belgiska förarens hårda arbete och beslutsamhet med hans första MXGP-seger någonsin.

Läs mer...

Svenska laget till Lag-VM i Motocross

10285809 794177393940233_7105733526010220747_oSvemo har meddelat vilka personer som kommer att representera Sverige vid Lag-VM i Motocross, som körs vid Kegums i Lettland den 27-28 september.

Läs mer...

Rapport från Motocross-VM i Finland

90668 Cairoli_MXGP_2014_R13_RX_1798_1024Under helgen avgjordes årets trettonde deltävling av Motocross-VM, vid Hyvinkää i Finland. Italienske KTM-föraren Antonio Cairoli vann MXGP:t efter av ha kört till sig segern i båda racen. Samtidigt imponerade svenske KTM-föraren Filip Bengtsson stort, och belönades med 20 färska VM-poäng.

Läs mer...

Clement Desalle osäker på start i Finlands MXGP

mxgp12clement-desalle25Efter sin häftiga krasch under Uddevallas GP i Motocross-VM i söndags är Suzukiföraren Clement Desalle fortfarande osäker på om han kommer att kunna delta i Finland GP vid Hyvinkää denna helg.

Läs mer...

Höjdpunkter från Motocross-VM i Uddevalla

Herlings MXGP_12_S_2014Tidigare har vi rapporterat från helgens Motocross-VM i Uddevalla. Här kan du kolla in höjdpunkter från racen, som dominerades av de två KTM-förarna Antonio Cairoli och Jeffrey Herlings. 

Läs mer...

Rapport från Motocross-VM i Uddevalla

3a95eb5b03Helgens Motocross-VM på Glimmingebanan i Uddevalla bjöd på racing på högsta nivå. Den tolfte deltävlingen i mästerskapet satte förarna på prov och i startfältet fanns ett antal svenska förare som provade lyckan med blandade resultat.

Läs mer...

Missa inte helgens motocross-VM i Uddevalla

MXGP 10_S_2013_MIX_1247Under helgen körs motocross-VM på Glimmingebanan i Uddevalla. Förutom MXGP och MX2 ska även Veteran-VM och årets femte runda av Europamästerskapet i EMX250 och EMX300 köras på den klassiska motocrossbanan. För dig som vill se allt som händer finns möjlighet att sitta på KTM-läktaren. Såväl entrébiljett till Glimminge motorstadion som biljett till KTM-läktaren går att lösa på plats.

Läs mer...