03292015Motocross VM

Film: Intervju med VM-föraren Filip Bengtsson

Bengtsson TV_DSC_8825I samband med helgens VM-deltävling i Motocross i Thailand passade Paul Malin från MXGP TV på att få en pratstund med svenske Hondaföraren Filip Bengtsson. Här kan du kolla in inslaget med Filip, som dessvärre hade stora problem med den extrema hettan som Thailand hade att bjuda på under tävlingen.

Läs mer...

Rapport och film från Motocross-VM i Thailand

Bengtsson DSC_9408Under helgen kördes årets andra deltävling i Motocross-VM, vid Nakhonchaisri i Thailand. På grund av extremt höga temperaturer kortades båda racen i MXGP och andra racet i MX2 med fem minuter.

Läs mer...

Rapport och höjdpunkter från Motocross-VM

Nagl GPQatar_R01_2015_82A0718Husqvarnas Factory Racings Max Nagl fick en vinnande start på 2015 års MXGP-säsong efter att ha vunnit helgens två race ombord på sin Husqvarna FC 450. Efter två övertygande holeshots ledde han sedan varje varv i båda racen och fick njuta av två minnesvärda racesegrar och en perfekt säsongsstart. Här kan du läsa mer och kolla in höjdpunkter från helgens VM-debut.

Läs mer...

Film: MXGP-förarna Bengtsson och Charlier laddar

Bengtsson Charlier_DA2D5806I denna snygga motocrossfilm får vi hänga med MXGP-förarna Christophe Charlier (Frankrike) och Filip Bengtsson (Sverige) till Charliers hemmabana, St Antoine på Korsika.

Läs mer...

Jonathan Barragán satsar på Enduro-VM med GasGas

IMG-20141218-WA0001Jonathan Barragán ansluter till Gas Gas Factory Pons Team. Den 29-årige föraren från Madrid, har ett förflutet inom såväl spanska motocrossmästerskapet som Motocross-VM. Under 2015 kommer han att representera det spanska motorcykelmärket i E3-klassen bakom styret på en Gas Gas EC300.

Läs mer...

Svemo agerade mot förslag om sänkt VM-ålder

u95epwrdrqiyfp0jv6itDet internationella förbundet för motorcykelsport, FIM, försökte genomföra en sänkning av mästerskapsåldern från 12 år till 10 år. Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet, Svemo, lyckades stoppa sänkningen.

Läs mer...

Max Nagl ansluter till Husqvarna i MXGP

Max--AnttiHusqvarna Motorcyklar har tillkännaget sin officiella teamuppställning med ryttare för 2015 års Motocross-VM. Under den kommande säsongen kommer Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing igen representera märket i MXGP medan Wilvo Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing tar ansvaret för MX2-klassen.

Läs mer...

Jeffrey Herlings har förlängt kontraktet med KTM

d339df94b2KTM Racing har meddelat att Jeffrey Herlings, en av de tveklöst mest talangfulla förarna i Motocross-VM, har förlängt kontraktet för att köra som en Red Bull KTM Factory-förare fram till slutet av säsongen 2017.

Läs mer...

Film: Beachparty med Antonio Cairoli

beachpartyItalienske KTM-föraren Antonio Cairoli firade sin åttonde VM-titel i Motocross med ett beachparty vid Marina di Patti, i sina hemmatrakter på Sicilien, där han och hans teamkompis Ken De Dyker hade kul tillsammans med Alessandro Lupino, Rui Goncalves, Settineri, Alessandro Berenati och Antonio Mancuso…

Läs mer...

KTM:s fabriksförare i Motocross-VM 2015

98c3883b5cRed Bull KTM Factory Racing -föraren kommer att gå in i 2015 års Motocross-VM med en starkt förartrupp med avsikt att återigen utmana om titlarna i både MXGP och MX2. Medan Ken de Dycker och Tommy Searle gör Antonio Cairoli sällskap i MXGP kommer Pauls Jonass köra tillsammans med Jeffrey Herling i MX2.

Läs mer...

Film från MXON - Fighting for your flag

MXGP MXON_Latvia_2014_Podium03_001Motocross of Nations är ett slags "VM och OS i Motocross" sammanslaget till ett och samma event. Samtidigt är det en chans för Europa att utmana Amerika i att bevisa sina färdigheter i motocrosskörningens ädla konst. För Kawasakiförarna var den kanske viktigaste tävlingen för året ett berg som måste bestigas – Här kan du se om de nådde toppen.

Läs mer...

Ryan Villopoto ställer upp i MXGP 2015

2.HS S_14_25_30613_002Niofaldige amerikanska mästaren Ryan Villopoto kommer att ställa upp i Motocross-VM i MXGP-klassen för Monster Energy Kawasaki Racing Team 2015, medan Jordi Tixier kommer att försvara sin VM-titel i MX2 med sin Kawasaki.

Läs mer...

Sverige på 11:e plats i Lag-VM motocross

lrjhzosgampkmvla4p4nSöndagens A-final i Lag-VM motocross bjöd på rafflande dramatik av de svenska förarna. Sverige slutade på en 11:e plats, den bästa placeringen sedan 2002. Detta trots vurpor och maskinstopp under finalracen. Här kan du höra Teamchefen Jonte Engdahl och lagets Ken Bengtsson berätta mer...

Läs mer...

Följ utvecklingen i Lag-VM Motocross live

Skärmavbild 2014-09-26_kl._09.09.10Som vi rapporterat tidigare körs Lag-VM i Motocross vid Kegums i Lettland under helgen. För dig som inte har möjlighet att vara på plats och se racet, finns möjlighet att följa racet live såväl på TV som här på nätet. Redan nu kan du kolla in en film där du får hänga med till den aktuella banan…

Läs mer...

Höga förväntningar inför helgens Lag-VM

jlpdxqkidcgfd7vewxh2Nu i helgen, 27-28 september, avgörs Lag-VM i motocross, MXON, vid Lettiska Kegums. Sverige ställer med ett landslag som på pappret är det bästa på många år och förväntningarna och målsättningen är därför högt ställda.

Läs mer...

Film: Cairoli världsmästare för åttonde gången

92961 Cairoli_MXGP_2014_R16_RX_6361_1024_04Italienske KTM-föraren Antonio Cairoli bärgade hem sin åttonde VM-titel i motocross i samband med årets GP vid Goias i Brasilien. Här kan du kolla in en film med höjdpunkter från året, och där Tony berättar mer…

Läs mer...

Filip Bengtsson och Christophe Charlier till 24MX Honda

24MXHondaNu när 2014 års MXGP säsong är avslutad, har Davy Dousselaere, Off-Road Manager för Honda Motor Europé, fått tid att dela med sig av vilka nya förare som har skrivit på för tillverkaren. Dessutom får vi en inblick i planerna för nästa år.

Läs mer...